Life is Boring

Searching boredom
Exhibition tour: 

Kannelmäki (Helsinki), Oulu, Kauhava, Berlin 
2020 

        

Life is Boring _
Exhibition Tour 2020

                                                                     
                                                                                                                                                                                     
Mark
Info        

Näyttelystä


Alullepanija       

Noora LehtovuoriLife is boring on taiteilija Noora Lehtovuorin aloittama näyttelykierros. Näyttelyissä Lehtovuori etsii ja pohtii tylsyyttä nyky-yhteiskunnassa. Näyttelykierros 2020 on jatkoa vuodelle  2019  Life is Dangerous –näyttelykierrokseen, joka haastaa yhteiskunnallista ajattelua, jossa ihmiset pyrkivät välttämään tylsyyttä.

Vuonna 2020 järjestettävien näyttelyiden avulla Lehtovuori tutkii ja pohtii teemaa eri taiteilijoiden ja luovien tahojen kanssa dialogissa; Kannelmäessä Anne Törnroosin kanssa, Oulussa Lin Chih Tungin kanssa, Kauhavassa Oula Rytkösen kanssa ja Berliinissä Hannah Bohnenin kanssa. Taiteilijat jakavat omakohtaisen kiinnostuksen tylsyyteen ja he haluavat haastaa sanan ymmärtämisen.

Yhteistyö on myös näiden näyttelyiden ydintä ja näyttelyt perustuvat vuoropuheluun. Tylsyys on henkilökohtainen ja samalla yhteisöllinen asia, ja sitä on tärkeää lähestyä eri näkökulmista taiteelle pyhitetyssä näyttelytilassa.
NOORA LEHTOVUORI on monikerroksinen taiteilija, joka löytää inspiraatiota arjen tavanomaisuudesta. Hänen ideansa muotoutuvat kyseenalaistamalla normeja ja tottumuksia, joihin ihmiset näyttävät mukautuvan helposti. Lehtovuori käyttää huumoria tarkkailleessaan yhteiskunnallista häiriötekijöitä. Projektit jättävät tilaa taiteilija omille epäonnistumisille ja mediat vaihtelevat valokuvauksesta installaatioon, performanssiin & videoon, äänellisiin ja tekstillisiin tuotoksiin.

Lehtovuori valmistui kuvataiteen maisteritutkinnolla Göteborgin yliopiston (Valand Akademin) vuonna 2018 ja laajentaa  tällä hetkellä taiteellista erikoistumista kuraattorin maisteriopinnoilla Taideyliopistossa.

Facebook       Instagram


                                                                                           Kuva:  Minni Havas