Life is Boring

Searching boredom
Exhibition tour: 

Kannelmäki (Helsinki), Oulu, Kauhava, Berlin 
2020 

        

Life is Boring _
Exhibition Tour 2020

                                                                     
                                                                                                                                                                                     
Mark
Info        

Näyttelykiertueesta


Alullepanija       

Noora LehtovuoriLife is Boring  on taiteilija Noora Lehtovuoren aloittama näyttelykierros. Näyttelyissä Lehtovuori etsii ja pohtii tylsyyttä nyky-yhteiskunnassa eri taiteilijoiden/luovien alojen tekijöiden kanssa dialogissa; Kannelmäessä Anne Törnroosin, Oulussa Chih Tung Linin, Kauhavalla Oula Rytkösen ja Berliinissä Hannah Bohnenin kanssa. Tekijät jakavat omakohtaisen kiinnostuksen tylsyyteen ja haluavat haastaa sanan ymmärtämistä.

Näyttelykierros 2020 on jatkoa viime vuoden Life is Dangerous –näyttelykiertueelle, joka haastoi hyvinvointiyhteiskuntaa, jossa ihmiset väistävät tylsyyttä.

Tulevissa näyttelyissä yhteistyö on tekemisen ydintä ja ne perustuvat vuoropuheluun. Tylsyys on henkilökohtainen ja samalla yhteisöllinen asia, jota on tärkeää lähestyä erilaisista näkökulmista taiteelle pyhitetyssä näyttelytilassa.

Dialoginen työskentely vaatii kompromisseja, tilan jakamista, uuden oppimista, luopumista, saamista, käsitteiden kirkastamista, toisen ja itsensä kohtaamista, kuuntelemista ja huomioon ottamista. Se on prosessi, jolle tekijät ovat halunneet antautua ja jonka kautta he kokevat saavansa ja löytävänsä jotain uutta ja jaettua.

Tylsyys nähdään usein turhana ja poistettavana asiana nopeatempoisessa kulutusyhteiskunnassa, vaikka se tarjoaa tärkeän maaperän mm. itsetutkiskelulle, olemiselle, arvoille ja luovuudelle. Tätä maaperää on tärkeä lähestyä nyt; yksin ja yhdessä.


NOORA LEHTOVUORI on monikerroksinen taiteilija, joka löytää inspiraatiota arjen tavanomaisuudesta. Hänen ideansa muotoutuvat kyseenalaistamalla normeja ja tottumuksia, joihin ihmiset näyttävät mukautuvan helposti. Lehtovuori käyttää huumoria tarkkailleessaan yhteiskunnallista häiriötekijöitä. Projektit jättävät tilaa taiteilija omille epäonnistumisille ja mediat vaihtelevat valokuvauksesta installaatioon, performanssiin & videoon, äänellisiin ja tekstillisiin tuotoksiin.

Lehtovuori valmistui kuvataiteen maisteritutkinnolla Göteborgin yliopiston (Valand Akademin) vuonna 2018 ja laajentaa  tällä hetkellä taiteellista erikoistumista kuraattorin maisteriopinnoilla Taideyliopistossa.

Facebook       Instagram


                                                                                           Kuva:  Minni Havas